ADANA / SEYHAN - İsmail Hazar İlkokulu

Robotik Kodlama

Okulumuzda Robotik Kodlama dersi yapılmaktadır.

Robotik Kodlama Nedir?

Kodlama basitçe, bir robotun veya bilgisayarın programlarının hem okuyabileceği hem de işleyebileceği yazılı talimatlar toplamını ifade ediyor. Kodlama süreci, bir robotun gerçekleştireceği görevlerin belirlendiği, bunların yapılabilmesi için kodun tasarlandığı ve sonrasında da gözlem yapılan bir süreç.

Robotik Kodlama Neler Kazandırır?

Robotik kodlama öğrenme sürecinin kişiye kazandırdığı en önemli yeteneklerden bir tanesi de yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi! Kodlama öğrenme sürecinin öğrencilere kazandırdığı bir diğer özellik ise problem çözme yeteneği.  Robotik kodlama öğrenmek çocukların ve öğrencilerin bilim ve matematik alanında da daha kolay öğrenmelerini ve daha kolay gelişmelerini sağlıyor. Bilimsel teoriler, robotik kodlama ile gerçek hayatta karşılık buluyor. Elektriğin kullanımı, gerilim ve güç gibi kavramları robotların bir araya getirilmesinde önemli bir yer tutuyor. Basit ve karmaşık matematik kavramları da robot bir araya getirilirken pratiğe dökülüyor. Böylece öğrenciler, bu teorileri çok daha kolay içselleştiriyor. Ayrıca çocuklar robotu bir araya getirirken üç boyutlu geometrik biçimleri de uygulamalı olarak kullanmış oluyor. Böylece üç boyutlu düşünme alışkanlığı kazanan çocuklar, uzay algılarını da doğru bir şekilde geliştiriyor. Bir yandan da çocukların ince motor becerilerinin gelişimi hızlanıyor.

Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 12:22 - Görüntülenme: 82