Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Gürselpaşa Mahallesi Yaşar Bayboğan Caddesi üzerindeki 4 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Adana'nın ilk çocuk trafik eğitim parkı içerisinde çocuk oyun alanları, eğitim binası, 6-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik kütüphane ve kafe bulunuyor. Çocuklar parkta yaş gruplarına uygun akülü ve pedallı araçlarla trafik kurallarını uygulamalı olarak ve eğlenerek öğrenmektedir. 1 Aralık 2023 tarihinde açılan park tüm Adanalıları bekliyor.

Dünyada her şey kadının eseridir.” Mustafa Kemal Atatürk

Ock

İsmail Hazar İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında, "2023 Aşık Veysel Yılı"na özel olarak hazırlanan çalışmamızı sizlerle paylaşıyoruz.

Ock

Fransızlar, Türkiye ile 20 Ekim 1921'de imzaladıkları Ankara Anlaşması gereğince askerlerini 5 Ocak 1922'de Adana'dan tahliye etmişlerdi. Dolayısıyla Fransızların Adana'yı tamamen boşalttıkları 5 Ocak günü her yıl Adana'nın kurtuluş günü olarak kutlanmıştır.